2009-05-11 14:44:49• hírek • Parajdi Andrea

Az összetartást hangsúlyozzák

Május 15-e a család nemzetközi napja, ilyenkor a közösség legkisebb egységét ünnepeljük, amely fontos, hogy minden esetben összetartóan működjön - vélik a különböző szociális intézmények képviseli.

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót hívott össze a Nők és Férfiak közti Esélyegyenlőséget támogató Országos Ügynökség Szatmárnémeti kirendeltsége, ahol minden szociális tevékenységet végző intézmény képviselője részt vett. Jelen voltak többek között a Szociális Közszolgáltatási Osztály, a Közösségi Rendőrség, a Főtanfelügyelőség és a Drogmegelőzési Központ képviselői is.

-A társadalom alapja a család, amely tovább adja az értékeket és a hagyományokat, s amely erőteljesen befolyásolja személyiségünket. A család komoly hatást gyakorol a gyerekek fejlődésére, hiszen minden kisgyerek azt a példát viszi majd tovább, amelyet otthon tanult- magyarázta Camelia Tarba, a Drogmegelőzési Központ munkatársa, aki azt is kihangsúlyozta: a drogfogyasztók nagy része is olyan családból kerül ki, amely valamilyen formában nem működött megfelelően.

 

Éppen ezért fontos, hogy minden családban minden tagnak meglegyen a szerepe, az anya és az apa felelősségteljesen neveljék a gyerekeket, s ha kettejük közt probléma adódik azt kulturált módon oldják meg.

A gyűlésen részt vett szakemberek szerint sokan esnek abba a hibába, hogy elhallgatják problémáikat, nem néznek szembe a nehézségekkel, s tanácsokat sem kérnek hozzáértőktől, hiszen arra gondolnak, így majd mindenki megtudja, hogy nem tökéletes a házasságuk. A megoldatlan problémák a legnagyobb ellenségei egy jól működő családi közösségnek, pedig a jövő generációra mindig vigyáznunk kell.

A szakértők szerint sokan elhallgatják a problémáikat

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: